Animo kavaj

Nu ska jag vara en duktig flicka och ta och spara ihop till en Animo kavaj helt själv.
Denna kavajen ska jag köpa för mina pengar!! Inte så att jag ogillar att få grejer ( ;) ) men eftersom kavajen är så dyr så kommer jag känna mig värsta stolt om jag köper den själv.
Men det blir efter horse show :p

Ca 4000 :-
Iofs så är jag otroligt DÅLIG på att spara pengar så får väl se hur det går med detta...


Brun - Vit Outfit

Såhär kommer jag & Camaro rida runt framöver. Nä, men en till outfit i gaderoben iallafall. Själv älskar jag den då jag tycker brunt är riktigt fint.

Om jag skulle vilka tävla med den så byter jcg ut byxorna till mina vita & sätter på mig en brun tröja istället. Awesome!


det går framåt

Idag var Camaro knappt halt, vilket är skönt för då vet vi att det går framåt iallafall.
Våran hovslagare kommer på onsdag och kollar det, om det är bra så sätter han antagligen på en sko och gips, tror det var så iallafall eftersom gipset håller det torrt.

Stackarn tycker inte alls det är kul att bara stå inne i boxen, sen kommer han iallafall få gå ut i grushage :)

bilder från idag. Sötast i fläta är han!!


trött på detta!

Något jag är trött på är att läsa om så mycket SKIT som det skrivs på många bloggar.

Jag är så otroligt trött på att läsa om att Linn på dressyrmupparna köpte en begagnad jacka, Linns blogg går bättre en Gennes, Ingrid är för lång för sin ponny och Isabella pikar hit & dit på sin blogg?!
FÖR VARFÖR VILL MAN VETA SÅNT????
So what om Linn köpte en jacka till hennes mamma för 1500 eller 700? Eller att Linns blogg går bättre än Gennes, vem satsar mest egentligen? För Ingrid rider ju verkligen Claudia obalanserat? & Isabella som bara står upp för sina åsikter!

Jag fattar om man skriver om sin åsikt & det är inte problemet med att fok klankar ner på varandra (även fast det inte är okej...). Det är det att folk skriver så mycket SKIT för att få andra att hålla med dom.

Ett inlägg som jag senast läste då, varför spelar det någon roll om det är begagnat eller inte?
Måste man verkligen skriva ut, spelar det någon roll eller? Det är ju ens egna val?!

Otroligt rörigt inlägg men var bara så sur, haha!mina favoritbloggar

Jag läser faktiskt ganska många hästbloggar,
så jag tänkte skriva några, vem vet, ni kanske också fastnar fall ni inte redan läser dom?

dom står inte i någon ordning, bara helt random.

http://Dressyrmupparna.se
http://Gennes.se
http://Darios.se
http://Ungdressyr.blogg.se
http://Fantasias.blogg.se
http://Newforestponnyer.blogg.se
http://Faallenangel.blogg.se
http://Norrlandsryttare.blogg.se
http://Isabellanilsson.devote.se
http://Nellieberntssons.se
http://linnolssons.se ( Dock väldigt sällen då jag tycker Linns blogg är ap tråkig med alla hennes 1000 åsikter..)
http://TLOP.se

Detta var alla, ganska vanliga bloggar dock ;)

//lisaa

kingsland tröjor

Snygga tröjor från kingsland som jag gärna skulle ha :)

Are you strong enough?

Ä du redo att stå framför världen och erkänna dina misstag? Är du redo att falla mot marken för att sedan ta dig upp på fötter igen? Är du redo att kämpa, trots att du gör misstag efter misstag, vågar du fortsätta kämpa och vara dig själv, trots alla elaka kommentarer? Är du berädd att offra ditt liv varje dag, men framför allt, är du berädd att ge en stor del utav ditt liv till någon annan? Redo att kämpa mot ödet.

Och kanske den viktigaste frågan - är du redo att släppa in en ny bästa vän i ditt liv? Som en dag kommer tvingas ta ifrån dig? Är du stark nog?

Om dina svar är ja, så antar jag att du har vad som krävs för att vara en ryttare.

 

 

/LisaHovböld och mugg

Googlade om hovböld och kom in på en bra artikel på hippson. Plockade ut vad jag tyckte vad bra om mugg och hovböld. Läs om ni känner för det :)

Hovböld
En hovböld ger ofta akut hälta. Typiskt för en hovböld är att hästen inte vill sätta ner trakterna utan vilar bara på tåspetsen. Hästen har också ofta svårt att vända och man ser tydligt i vändningen att den inte vill sätta ner hoven. Andra symptom är kraftig puls i benets nedre del och att själva hoven blir väldigt varm. Det är inte helt ovanligt att benet svullnar.

Behandling
En hovböld måste öppnas och tömmas, om den inte redan hunnit spricka av sig själv.
Hovslagaren går igenom hoven med en visitertång för att lokalisera var hovbölden sitter och därefter verkar hovslagaren upp ett hål i hoven och var och blod kan rinna ut. Efteråt kan man behöva lägga ett hovbandage och beroende på hur bölden suttit och hur stor den var så slår man på skon eller låter den vara av. 
En obehandlad hovböld är dels väldigt smärtsam för hästen, men kan också få otäcka följder eftersom infektionen kan sprida sig upp i benet.
Behandlar man däremot så blir hästen ganska snart markant bättre och ofta går det att rida den redan dagen efter att bölden tömts. Det viktiga i eftervården är att hålla rent och om man lagt hovbandage ska det bytas varje eller varannan dag. Ju mer hästen kan röra på sig desto bättre är det eftersom läkningen påskyndas om cirkulationen hålls igång.

Våtvarmt omslag
Ofta vill hovslagarna inte börja verka upp bölden förrän den ”mognat”, vilket kan ta ett par dagar. Under den tiden kan man med gott samvete lägga ett våtvarmt omslag runt hoven som kan hjälpa till att värka ut bölden.

Förebygg hovbölder
Hästar som återkommande får hovbölder bör inte stå på torv utan i stället stå på halm eller spån. Att hålla hovarna så rena som möjligt kan hjälpa, liksom att försöka göra något åt underlaget i hagarna om det är väldigt lerigt. Dränering, grus eller liknande kan minska risken för hovbölder.

Mugg
Ett annat gissel under lerperioden är mugg. Hästar med vita ben är ofta mer utsatta än hästar med färgade ben, men det behöver inte vara en sanning huggen i sten. Likaså är det vanligare att bakbenen drabbas än att hästen får mugg på frambenen.
Muggen syns som små sår och skorpor i karleden och huden blir öm och irriterad. Skorporna kan vara torra eller vätska och vara sig. Om såren kryper upp längs skenbenet kallas sjukdomen rasp.
Orsaken till mugg är att grus, smuts och lera fastnar i karleden och får ligga kvar och skava upp små sår i den tunna huden.
Lättbehandlat i början
Lindrig mugg är ganska lätta att behandla. Enklast är att tvätta med grönsåpa och därefter smörja in det drabbade området med mjukgörande salva, t ex Helosansalva. Torka noggrant torrt efter tvätten innan salvan läggs på.
Om såren vätskar så kan det vara bra att använda alsolsprit vid tvätten, det torkar ut bra.
Svullnar benet upp eller om muggen inte vill ge sig är det dags att tillkalla veterinär.

Förebygg
Det är faktiskt inte så svårt att förebygga mugg. Att se till att hästen är torr och ren i sina karleder gör att man förmodligen slipper en mugginfektion. 
Ibland är hästägare lite för pigga på att spola hästarnas ben vilket faktiskt kan skapa en gynnsammare miljö för bakterierna än om man låter leran torka på benen och sedan noggrant borstar bort den.
Kan man inte vänta så ska benen sköljas noggrant och därefter torkas torra innan man sätter på benskydd eller benlindor.
Är det lerigt ute så kan det också vara bra att undvika till exempel boots, eftersom det gärna samlas grus i kanten av bootsen, som ligger och skaver mot hästens karled.

google bilder


drar mig...

Nu åker jag upp till stallet en andra dag, mamma ska mocka en gång till så Camaro står mjukt inne i boxen och sen ska han tempas också :)

dagens ridpass.

Dagen ridpass i bilder.

Kan säga att det gick ganska dåligt, precis så som det alltid verkar göra nu för tiden..
tror vi har hamnat i ännu en svacka..
Camaro är skadad

Vaknade imorse av att mamma springer in i mitt rum, "Camaro är halt"...
Upp & hoppa och full fart till stallet, klockan var halv nio och hästarna skulle gå ut men så hade hon som tar ut hästarna märkt att Camaro var halt och ringt mamma.

Han var RIKTIGT halt...

Jagade hela dagen efter en hovslagare eftersom det var hoven han var varm i och vi tänkte att antingen är det något med skon eller så är det hovböld.
Till slut fick vi tag i en som kunde komma, hon märkte väldigt fort att det var en hovböld.

Tvättade, satte på bomull och flexlinda och nu står han i boxen. Det blir boxvila nu för lilla pollen. Tycker så galet synd om honom, fan att detta skulle komma...

Självklart lyckas jag ta kort när han ser jättesur ut, han va inte sur :)

Underbar outfit som lyser upp vintern!Riktigt läcker outfit, eller vad säger ni? Lite färg vore verkligen trevligt nu i "vinter"vädret.
Tyvärr kostar outiten en hel del, allt finns dock att köpa på cheval ridsport.

Dunväst - Kingsland 1 599:-
Tröja - Kingsland 999:-
Boots - Catago 149:-
Ridbyxor - John whitaker 1 089:-
Pannband - Finns att köpa överallt typ.
Schabrak - Lamicell 475:-
Benlindor - Lamicell 275:-


Bildminnen del 1#

Alla har vi väl mängder av bildminnen? Minnen som påminner oss om något speciellt, bilder som påminner och får en att längta tillbaks.

Jag tänkte dela med mig lite utav mina bildminnen, vissa betyder mer än andra - men de minnen som sitter djupast i hjärtat är faktiskt alla de med wincent... Och så kommer det nog alltid vara, jag tror att han alltid kommer vara speciell, något mer än bara en häst. Han var en utav mina absolut bästa vänner... Jag tror de flesta varit med om att förlora sin bästa vän någon gång, att säga att det inte gör ont är att ljuga. För det gör ont, ondare än något annat.

Jo, så är det, det gör ont att se sin bästa vän försvinna längre och längre bort - även om det är häst, hund eller människa, det kommer alltid göra ont.

därför lever jag efter mina 3 citat som jag någon dag kommer tatuera in på kroppen och det har jag planerat att göra länge. Men vem vet, kanske något utav citaten hjälper er under era svåra tider också?

What doesn't kill you makes you stronger (Den gammla hedliga.)

Don't cry because it's over, smile bacause it happened

Tiden läker inga sår, den lär oss bara att leva med dem

Denna dagen kommer leva med mig länge:


fina Wincent, när gick allting snett?


något jag ångrar...

... är att jag aldrig tog hem och provade denna sadeln på Camaro.

Komihåg att jag satt & kollade på dressyrsadlar, så hittade jag denna. Det bara kändes som att den skulle ligga bra på honom, så jag bestämde mig för att när vi väl skulle leta efter dressyrsadel så skulle jag och mamma kolla på den.

Men glömde av det när det var dags att kolla på dressyrsadel, åkte ju till sv. ridsport istället och hämtade hem två stycken där ifrån och den ena låg bra på Camaro så valde den. En zaldi blev det.
Är ju nöjd med den, verkligen! Men hade kanske gillat den andra mer :)


N
ågot jag måste börja tänka på är att inte ha så bråttom när jag "fattar beslut". Alltså Camaro tänkte jag inte ens över, men han är det bästa beslutet jag tagit iofs, men iallafall.
Sen när vi letar ny polle ska jag verkligen provrida många tills jag hittar den perfekta, vet precis vad jag vill ha för ponny sen :)

ny favoritbild

Jag har blivit kär i denna bilden, Camaro är så galet fin på den!
Verkligen en ny favoritbild. Världens finaste ponny!


14/1

Ledsen för dåligt bloggande, orkar dock inte berätta varför men det har bla. med gymnasievalet att göra.

I Fredags kunde vi bara skritta ut en liten sväng runt sporren, jag, Linda, Parya, Vårvind, Trident & Smilla. Det var stenhårt ute och smilla har ett litet sår på vänster fram och måste därför hålla sig borta från geggigaställen. Vårvind vad pigg, det blåste en massa + att hon hade sina tre kompisar med. Hon tyckte skritt var lite halv tråkigt men sådant är livet, bara att leva med det.

I morgon ska Parya fota mig och Vårvind när vi rider i sommarhagen lite så hoppas verkligen att vädret är på våran sida! Lite nya bilder ahr ingen dött utav, right?

Bjuder på två bilder på mig & absolut bästaste parya.
- världens absolut bästa vän!

dissar

Måste dissa dessa gummi proppar.
Man stoppar dom i broddhålen för att det inte ska komma smuts dit. Hade det förra året en dag för att kolla om dom funkade, vilket dom inte gjorde!
Eller det blev ju inte smuts i dom men när man skulle få ut dom så var dom så mjuka att dom gick sönder och sen så fick man knappt tag i dom, så dom dissar jag faktiskt.
Fast det kanske finns någon som har dom och att dom faktiskt funkar? För mig gjorde dom inte det iallafall...bildbomb 14 Januari

Hoppas några av dom nya läsarna väljer att stanna här på SLponny, :)
Här kommer iallafall alla bilder som togs idag!
underbart väder

efteresom vädret är så himla fint så får kameran hänga med till stallet och ni kan räkna med en bildbomb när jag kommer tillbaka hem!
Hinner tyvärr inte blogga något just nu utan det blir update senare, med massa bilder också!

min åsikt om pessoabett

Först vill jag bara säga, I have no idea vart Lisa är. så fråga helst inte, haha :)

Ni vet när Linn Olsson skrev snackis om pessoabett kunde jag inte låta bli att hoppa in och slänga in min åsikt, älskar åsiktsinlägg. Speciellt om pesso eftersom alla verkligen går loss!

Såhär skrev jag iallafall

Jag tycker själv inte om pessoa bettet. MEN jag har faktiskt ridit med det. Men jag red med det då jag inte hade någon aning om hur det fungerade eller vad det hade för verkan på hästen. (hade inte någon egen häst utan red med sånt bett bla. på ridskolan och på min medryttarpolle).

MEN sen beror det på handen tycker jag, vem håller i tygeln?
Alltså klarar man av att rida på bettet, då tycker jag det är okej och sålänge man inte ser att hästen faktiskt får skador eller mår dåligt av det. För jag tror faktiskt att det finns hästar som kan gå bra på bettet, eller det finns rättare sagt.

Jag tycker dock inte att ett pessobett är första lösningen. Tycker man kan testa andra alternativ först innan man betslar med pessoa eftersom det har ju en väldigt speciell verkan eller vad man nu säger.

Sen kan en häst få skador i munnen av ett tredelat bett också. Det är inte okej att dra hästen i munnen bara för den har ett mildt bett.

Men jag är inte emot folk som rider på pessoa, verkligen inte dom som rider bra med det för jag anser att det inte är mitt problem. :)& den åsikten står jag fast vid ganska bra. Jag är inget fan av bettet och jag skulle inte rida Camaro på det. Men dom som klarar av det, visst fine blabla. Bryr mig inte så länge hästarna inte blir skadade.

Om en tjej rider super mjukt med pessoa.
Sen är det en tjej som sliter i hästens mun med tredelat.
Vilket är behagligast för hästen då? Då tror jag nog pessoa. För det beror på vem som håller i tygeln, my opinion.


men ja, jag skulle själv inte använda det (:


failbild

Kom med som dagens failbild hos ponnysanning, gud vad jag skratta när jag skickade in den!
Camaro ser ut som en hare, haha!

Bra bloggar

Här är några bloggar jag läser, mest hästbloggare men sånna bloggar som kanske inte är så jättestora eller kända :) Det blir lite som bloggtips.

Dom är ej rankade!

1. självklart min bästis ---> http://beccaastenbeck.devote.se/ ♥
2. http://lovonsdestiny.blogg.se/
3. http://hillaryochfleur.blogg.se/
4. http://pernillasvenang.blogg.se/
5. http://hoppsadel.blogg.se/
+ & - med min ponny

+ Han han är så jävla knäpp, & då menar jag verkligen knäpp.
Alltså han kan få damp men också vara världens gossigaste. & massa mer såklart!

+ Att han är busig
Älskar busiga pollar, fast som inte går till överdrift!

+ Han är smäcker
ingen jävla biffoponny, fast inte heller spinky. Han är lagom!- Att han kan sega till sig.
Han skulle vara perfekt om han hade lite mer krut i sig, verkligen!

- Han skrapar i stallgången.
En grej jag irriterar mig så grymt på ibland, han lysssnar ju inte heller när jag säger till honom -.-'

Kom inte på mer minus, haha!


ett gammalt inlägg

----> http://slponny.blogg.se/2011/january/dissar-hissar-ridhjalmar.html#comment <----
Ett inlägg som jag dissar & hissar hjälmar, ska ta upp det och berätta om min åsikt har ändrats!


Uvex hjälmen
Min åsikt då: tycker den var otroligt ful, skulle aldrig köpa en sån, jättekort skärm, lufthålen ser ut som flugögon.
Men så kollade jag runt och tyckte vissa var rätt fula men gillade dom fortfarande inte.


Min åsikt nu: Står fast vid min åsikt, gillar den verkligen inte. Det är inte så att jag tycker många är fula i själva hjälmen men jag gillar inte hjälmen. Själva formen och designen är svin ful!
Skulle fortfarande aldrig köpa en sådan.
Skillnaden då och nu är väl att då hittade jag några snygga, nu tycker jag ingen är snygg.
No hate till dom som har den :)Gpa hjälmen
Min åsikt då: Tyckte inte den var ful men antog den var skön på sommaren. Absolut ingen hjälm jag skulle köpa, den var ingen favorit hos mig.
Sen tyckte jag den var alldeles för dyr för den designen som inte var speciellt snygg.

Min åsikt nu: Tycker den är riktigt snygg på nu, den ser liksom cool ut, tuff typ.
Skulle inte köpa den själv tror jag men skulle inte tacka nej till den.


John whitaker/Charles owen
Min åsikt då: Dom flesta dom läste vårab blogg då visste nog att jag avgudade den. Jag ÄLSKADE denna hjälmen!

Min åsikt nu:
Älskar den fortfarande, har ju en nu.
Ångrar inte en sekund att jag köpte den, värt x 1000!

Old times ~ 3

Det var ju en period på ridskolan då jag hopptränade väldigt mycket med Dollar för Linda.
Det gick faktiskt otroligt bra! Älskade honom.

Detta hör inte till bilderna men efter dollar hopptränade jag Mary, jag var faktiskt den första på ridskolan som red henne, STOLT. Så jävla fin var hon, Rest in peace fina ponny ♥

Här är iaf bilder på mig och dollar från en hoppträning!
12 Januari 2012

Varför jag har bloggat så dåligt idag är för att jag har varit hos Becca typ ända sedan jag slutade skolan.
Då har jag såklart inte tänkt på bloggen, bara min babe ;) Var inte ens i stallet idag, min mamma tog det, tacktack!
Ska fixa massa inlägg nu so stay tuuuned!

Dålig uppdatering

Idag blir det dåligt uppdatering från min sida och det tänker jag inte be o förlåtelse för.
Anledningen är den att jag ska gå på öppet hus och min framtid är extremt mycket viktigare än bloggen..

Så idag bär det av till schillerska (skolans namn.) Hoppas att den känns bra!

/ Lisa

3 fina bilder

Dessa tre bilder är nog favoriterna som var ur den fotograferingen.
Riktigt fin är lilla Camaro här!

Snacka om skillnad på hela honom, nu ser han ut som en liten skogsmullepolle men jag orkar verkligen inte klippa hans man eller hovskägget nu. Det gör jag sen inför tävlingarna, haha!Tyckte alla bilder från denna fotograferingen blev fina, älskade bakgrunden!


Träna, ohyeah!

Det blev spontanträning (själv utan häst.) trots att jag bestämt att jag egentligen skulle haft "vilodag" idag.
Det blev ett hårt spinning pass och tränaren pressa oss så hårt att jag trodde jag skulle dö ett tag, så jobbigt var det.

Jag vet att ridningen är bra för kroppen, man får mycket benmusklar samt rumpmuskler vilket resulterar i fin srumpa. Men ridning innehåller faktiskt inte så mycket kondition och visst får du magmuskler, men inte alls på det sätt som du får fall du börjar träna "på riktigt". Att träna gör även att du orkar rida längre och hådare, för visst har alla någon gång känt att man blir så trött i magen att tror att man ska dö, att man blir så trött att man i praktiskt taget inte orkar mer.

Man mår så sjukr BRA av att träna, man sover så jävla bra och allt känns bara underbart.
Det är jobbigt för stunden, men sedan efter är helt underbar, så värt kämpandet. Man är så nöjd över sig själv.

Så här sitter jag nu med en kopp tée med matta ben som känns som gelé.
Men nöjd är jag för det!MEN GUDSSKULL, GLÖM INTE ATT ÄTA EFTER TRÄNING; OM NI INTE GÖR DET KAN INTE KROPPEN BYGGA MUSKLER UTAV TRÄNING; SÅ JAG UPPMANAR ER; ÄT ALLTID EFTER TRÄNING!


fick paket idag!

Gissa vad glad jag blev när jag fick smset om att mina benskydd har kommit!
Det var iallafall mina Veredus Carbon Gel som kom!

Tog med dom till stallet så kan kunde prova dom och dom satt super, jättenöjd med köpet! woopaa.

satte bara på en på framhoven och en på bakhoven så hann bara ta kort på ena benet..


Måste visa denna

Detta har ju inte att göra med häst men måste visa den iallafall för den väcker verkligen känslor.
Den får mig att bli så fruktansvärt ledsen, ta vara på ni har!

The pain in this little girl's voice is killing me

Sommar, sol & Värme - i miss it..

Åh så jag minns denna dag, jag var så otroligt nöjd, trots att jag hade varit onöjd om det var i nuläget.
det var sommar, sol & Värme, jag saknar det .. <3

 


Gårdagens promenad med C

Igår gick jag och mamma en promenad med Camaro, första gången jag gick "långt" med honom.
Han är så go mitt lille hjärta ;)

Men märker verkligen att han är väldigt uttråkad, han blir ju sån när han inte får gå ordentligt, just nu motioneras han ju typ 3-4 dagar i veckan.
Han biter och slickar verkligen på allting, konstig är han..
Sen så är det ju inte bra för hans patellaupphakningar när han inte får gå ordentligen för hästar som har den ska igentligen röra på sig varje dag, även fast dom inte rids hårt så ska dom igentligen gå en promenad även fast dom har vilodag.
Men just nu har vi inte möjlighet till att ha det så för Camaro, men det är bara 3 veckor kvar sen får jag säkert ta ut honom när jag vill. Awesome!

Två bilder från igår.Stallsörgården

Haha, kommer ni ihåg?
Här får ni i alla fall se stall sörgården, stallet där jag spenderar väldigt mycket tid i. Detta är under sommartid så riktigt såhär är inte det, jag ska filma en ny någon gång, lite har till och med byggts om.
Rosa höpåsar

Häromdan så kom mamma hem från hööks med dessa supersnygga rosa höpåsar med sig.
Älskar dom! Mycket lättare att hitta sin lunchpåse nu eftersom när våra pollar får lunch så läggs alla påsar inne i höladan och då är det inte så lätt att hitta påsen när den är en blå ikea påse.
Men nu så, easy peasy!

DETTA INLÄGG ÄR INTE VÄRT ATT LÄSA.

Jag är aå ajukt innerligt trött, ni vet så trött att det känns som att man är sjuk? Så känns det just nu.

lltså jag är lit småt irreeterad på vädret.. Här hemma hos oss snöade det för första gången igår men ca 2 timmar senare regnade det bort. Tror ni inte att det sedan Frös på? Jo precis så det är snor halt ute, jag vill verkligen ha sommar nu.

Nej, jag känner att jag inte får blogga när jag är på detta humöret, det blir inte roliga inlägg -
jag tar nya tag.

Jag går och lägger mig, puss.en gammal bild på mig och underbara puffi <3


Vårvind 10/1 2012

Jag har varit i stallet sedan klockan 1 så ni kan ju ana hur sjukt hungrig jag är..

Idag red jag & Parya i sommarhagen igen & Vårvind var helt galen och enormt jobbig. Hon skulle bara springa och och hon gick emot högerskänkeln något enormt. Det blev en massor och med massor menar jag otroligt många halvhalter. Försöka förtränga detta ridpass så mer än så här får ni inte veta, det gick i alla fall otroligt dåligt, dåligare än vad det gjort på länge.
Sommarpäls VS. Vinterpäls?

Visst brukar det alltid vara så att hästarnas päls alltid är finast på sommaren?
Hur kommer det säg att det gäller i princip alla hästar utan Vårvind?

Jag minns att wincents sommarpäls var riktigt fin, den var liksom röd brun och verkligen glänste. Om man tittar på Vårvind ser man en Missfärgade solblekt häst som ser ut att ha försökt färga sig själv blond? Eller är det kasnke bara jag som tycker det? Under vinter är hon mörkbrun, hon är ljusare brun runt mulen och ögonen och ser allmänt fin ut.

Jag har aldrig förr varit med om en häst som har ful sommarpäls, aldrig.
Som tur va så är det inte färgen på hästen som spelar roll, Vårvind är bäst ändå. <3Vårvind vinter <-----------------------------------------------------------> Vårvind sommar.


Wincent vinter <-------------------------------------------------------------> Wincent sommar.


Hoppas ni förstår...

... att jag inte har så lätt för att komma på grejer om att blogga om.
Jag kan inte lägga upp outfits, skriva om ridpasset heller inte ta kort när jag rider. Dock om det är fint väder till helgen ska kameran med upp till stallet så kan jag ta kort på bebis iallafall.

Jag försöker mitt bästa i vilket fall med uppdateringen men hoppas ni har förståelse ifall mina inlägg blir lite tråkiga. Men ni får gärna komma med tips om vad ni vill läsa om!!


Ryggen

Svar: Tar exakt allting under här, kan bli långt...

Detta hände den 5 november.
Det började med att jag och några andra skulle rida på långritt, jag sket i att ta min väst eftersom jag tänkte att jag inte skulle ramla av om han bocka eftersom jag är "van" vid att han gör det.
Så vi red iväg och så fort vi börja trava så märkte jag att han var taggad lixom, bockade lite och hoppade på stället, dock blev han upptaggad av en annan polle som också var på tårna.

Sen så skulle vi ta första galoppen, jag ligger två efter det andra taggade hästen eftersom det skulle vara först annars drar den förbi alla andra hästar typ.
Så fattar jag galopp och galopperar, Camaro drar väldigt mycket men det går bra lixom.
Men så börjar han småbocka, sen kommer alla andra hästar ikapp bakom och då får camaro RYCK och gör sånt fruktansvärt bocksprång va, jag svär han var rakt upp och ner.

Jag flyger i vilket fall av som en jävla vante och landar på ryggen, otroligt hårt.
Först känner jag ingen smärta, bara panik eftersom jag inte kan andas, tappa andan lixom. Sätter mig upp och försöker andas och när jag sätter mig upp känner jag smärtan i ryggen. Det gjorde så ÄCKLIGT ont va!!

Jossan ringer mamma och ber henne hämta mig upp och jag ställer mig upp och vi går ner till vägen och väntar på henne där. Vi åker hem, jag kan knappt ta mig ur bilden pga ryggen som gjorde så ont.
Kommer in, dör av smärta på riktigt, pappa säger att vi ska till sjukhuset men jag ville inte de igentligen men vi åker iallafall bara för att det var ryggen som det gjorde ont i.

Påvägen till sjukhuset blev smärtan bara värre och värre och ja. Kommer fram, mamma säger att jag ska stanna i bilen och hon går in och hämtar sköterskor.
Dom kommer ut med en ful bår, dom hjälper mig ut ur bilen och jag lägger mig på båren. Jag får på mig nackkrage och dom typ spänner fast mig, haha.
Dom rullar in mig på en rum osv. Sen så får jag komma till röntgen, jag åker igenom en liten tunnel eftersom jag verkligen inte får röra på mig.
Sen får jag åka tillbaka till rummet och där får vi vänta ett tag.

Jag låg ju verkligen fastspänd, nog det värsta jag gjort i hela mitt liv. Jag har ju lite klaustrofobi och fick seriöst panik men så fick jag lugna mig själv genom att blunda och somna nästan, haha.

Sen kom iallafall en asschysst doktor, så jävla snäll va han ♥♥♥♥♥ HAHA SKOJA.
Han berättar att jag har fått en fraktur i en ländkota, den har tryckts till och typ tryckt in mot ryggmärgen eller något sånt?
Så han bah; då kommer få stanna här på sjukhuset tills på måndag och då kommer du få en korsett som du ska ha i 4-6 veckor. I was like, FMLFMLFMLFML.
Sen så rullades jag upp till mitt rum, hihi. Låg i sängen och chilla på grillen lite.

Sova var det jobbigaste, kunde inte somna för att ryggen gjorde så ont, och jag fick ändå smärtstillande.
Sen så typ var alla oroliga för att jag drack så lite, hahha fast jag drack mycket för att vara mig lixåååm.

Whatever, en elak doktor va inne hos mig och berätta att det blir 12 veckor med korsett, FU och han trodde han bestämde över mig, ville seriöst spränga hans skalle för han var så äckligt dryg!!!!

På måndag röntgades jag igen med korsetten på och på tisdagen fick jag åka hem :):):)

Så gick allting, detta är det värsta jag varit med om helt ärligt men det är bara 3 veckor kvar nu!
Sen var det inte ens säkert att västen hade gjort någon skillnad, doktorn sa att det hade kunnat hända ändå.


Hissar & Dissar

Hissar

♥ Att det bara är 3 veckor kvar tills jag ska tillbaka till doktorn.
 - Kan bara hoppas att ryggen är frisk nu efter 12 veckor, dom har varit riktigt hemska men om jag ska vara ärlig så har det inte tagit så fruktansvärt lång tid...

Att våran statestik va övergrym igår!
 
- där snackar vi besöksrekord om man jämför med innan, både jag och Lisa älskar er! :D

Att jag köpt veredus skydden.
 
- Dock har dom inte kommit än men jag väntar på dom, vet att jag kommer vara nöjd!

Dissar

x Att skolan börjat...
 
- alltså, är någon glad över att skolan börjat? Dock tycker jag att jag och Lisa är duktig som fixar tidsinställda!

x Att jag antagligen inte kommer få börja rida på ett tag
 
- har ju verkligen ingen aning om hur länge till jag kommer få vänta med ridningen.. det suger verkligen!

x Att jag inte hade mer pengar
 
- önskar verkligen att jag hade flera tusen att shoppa med på gbg horseshow, det hade varit underbar!tur att du är så underbar iallafall! ♥


Gårdagens statestik.Igår, precis klockan 22:13 såg statestiken ut såhär - Alltså seriöst!?
Hur ahr vi fått så många?

Jag älskar er läsare, var och en utav er & jag hoppas att i alla fall några utav er väljer att stanna kvar hos oss, vi ska inte göra er besvikna. I morgon ska jag även se till att göra en videoblogg, Man kan inte bara äta upp kakan utan man får även ge tillbaks, eller vad säger ni ? ;)


Soft up stigbyglar

Ett par stigbyglar jag gärna skulle lägga till i min utrustning är stigbyglar från Soft up.
Tycker om är riktigt snygga och jag skulle gärna ha några i olika färger så man kan matcha på tävlingar med outfits och sånt, skulle vara riktigt coolt.

Det som är dåligt är att dom är så dyra och jag känner att varför ska jag lägga så mycket pengar på ett par stigbyglar? Dessutom har jag ändå inte råd, jag ska ju spara alla pengar till göteborg horse show.Wincent ♥

Eftersom att vi har fått en hel del nya besökare så tänkte jag lite kort och snabbt berätta vem Wincent är då han nämns ganska ofta här i bloggen.

Wincent red jag i 3 år innan jag började rida Vårvind på grund utav min längd. Under de tre år lärde denna ponnyn mig i princip allt jag kan, jag har honom att tacka för allt. Når jag började rida Wincent kunde jag ingenting, visst, jag visste hur man svängde och vad bromsen satt, men mycket mer än så var det inte. I hoppningen hade jag ingen balans alls, jag dunsade ner i sadeln och jag ryckte honom i munnen, jag vet inte hur många gånger jag flög av, trots att han aldrig stannade. Men ändå fortsatte han att hoppa, trots alla mina miljoner misstag fortsatte han glatt att lära mig. Han fanns alltid där.

Efter ett tag la vi hoppningen på hyllan & jag började rida barbacka i princip varje gång. Min balans blev helt otrolig samtidigt som jag och Wincent "växte" samman, det var då vi blev ett. Med allt detta kom dressyren också och det gick mycket bättre än vad det någonsin gjort tidigare. Wincent gick inte korrekt, så som en häst bör göra för att det ska kallas "form". Han slöpade fötterna efter sig men jag var nöjd ändå, för på den tiden var "form" bara om hästen böjde lite på nacken, vilket är så fel.

Vi började både hoppa och rida med sadel igen och allt föll bara samman, kontakten mellan mig & Wincent fanns kvar och va var fortfarande ett, trots att vi nu hade sadel på. Det var det sista året som jag lärde mig mest. Men efter ett tag var jag inte bara för lång för honom, jag hade även växt om honom kunskapsmässigt. Jag ville lära mig mer men Wincent hade redan lärt mig allt han kunde, detta gjorde att jag började pressa honom till mer än vad han klarade av, och där körde allt ihop sig. Samtidigt började jag & Parya (min bästis) att få rida stora hästar lite smått vilket gjorde att det började kännas som att Wincent krympte.

Det var då jag insåg att det inte var rättvist, jag mådde dåligt av att rida honom i slutet då jag kände mig alldeles för stor, som om han inte orkade. Det beslutet var det jobbigaste jag någonsin fattat och det gör fortfarande ont i mig. Trots att det gått ett halv år så gör det fortfarande ont ibland. Den ponnyn har verkligen betytt allt för mig, och han betyder fortfarande exttremt och kommer alltid att göra. Jag har fått inse att jag alltid kommer sakna honom, även om det blir lättare att hantera saknaden.

My love, my soulmate.Detta skrev jag 1 juli, jag minns fortfarande hur mycket jag grät.
Detta var första gången jag gick ut med det öppet, det skar som knivar.

Nothing comes easily

Where do I begin?
Nothing can bring me peace
I've lost everything
I just want to feel your embrace.
Hästmänniskor

Läste lisas inlägg om våra hästar och fick en idé, har tänkt på detta innan men hade glömt av det så skriver om det nu istället.

Om man tänker efter så är det väldigt sjukt vad vi hästmänniskor står ut med, vad vi gör för våra underbara fyrbena varelser.

Trots att regnet öser ner tar vi oss upp till stallet, trots att det är storm eller minus grader så tar vi oss dit där våra underbara vänner står.
Vi trampar runt i deras skit och kämpar i gödselstacken för att slänga bort den.
Vi fyller flera kilo hö som inte alltid är det lättaste, och inte det roligaste heller.
Vi ställer oss och kämpar med att få bort leran från hästen och när vi äntligen fått rent på benen för en ridtur så ska den ut i lerpölen förr eller senare igen.

Vi vet att det är stora och tunga djur vi håller på med och vi vet att det är en farlig sport. Vi vet att dom kan sparka och vi vet att vi kan gå omkull och få hästen över oss.
Trots att vi fått en spark av hästen så fortsätter vi älska dom, och en hästspark gör otroligt ont!
Hästen kanske slänger av en i en lerpöl, skit i det bara att hoppa upp igen.
Man ramlar av, får otroligt ont i armen men hoppar upp på hästen igen eftersom det är det vi har lärt oss, men senare så visar det sig att man har en spricka i armen.
Ett bitmärke eller två, no big deal, vi fortsätter!

Även fast vi flyger av flera gånger under ett ridpass så ger vi inte upp, vi fortsätter kämpa för våra underbara hästar, dom är ju våra bästa vänner ♥

Jag tror inte riktigt att människor utanför hästsporten förstår eller vet vad vi genomgår, dom förstår inte smärtan och dom förstår inte kärleken som finns mellan hästen och människan.

Denna texten är väldigt mycket från hur jag kan känna mig och mina egna upplevelser.
Jag har blivit biten lite överallt på min kropp, sparkad på låret, flygit av otroligt många gånger och hoppat upp igen trots att armen dunkade av smärta och att det visade sig att det var en spricka.
Ramlat av och landat på hövvet, upp på hästen igen. Ramlat av flera gånger under ett pass, upp igen!
Det är det vi har lärt oss.

Men vad är det som får oss att genomgå all smärta? Våra underbara hästar, som gör så otroligt mycket för oss och som älskar oss tillbaka. Jag skulle gå genom eld och vatten för Camaro, det skulle jag för han äger hela mitt hjärta och jag tror det är många fler som känner så!Svar på kommentar.Svar: Jo, det du säger stämmer korrekt. Det är såhär att Vårvind har 2 sadlar, en allround mot hopp, alltså den på bilden, och en dressyrsadel, den svarta som du pratar om. Eftersom att Vårvind i praktiskt taget "är" en dressyrhäst så har hon en finare dressyrsadel och sedan en hoppsadel som är lite "fulare" eftersom att hon hoppas väldigt sällan. Så sadeln på bilden är alltså hoppsadeln, den ser ut som den gör då den har många år bakom sig, haha som tur va är den himla skön att rida i, trots att det är en stübben. (jag är inget direkt an utav stübben då jag anser att dom är så hårda att jag får ont i rumpan. Dock finns det en stübben dressyrsadel som jag älskar, Wincents)


Tränings dags, time for zuumba.

Tanken nu är att jag ska träna, så när ni ser detta inlägget står jag förmodligen och svettas på crosstrainen.

Jag har tyvärr inte hunnit göra några tidsinställa så uppdatering kommer när jag är hemma igen.

kram
Silvrig outfit a la lisa
VAd tycker ni om denna outfiten? Tror ni att Vårvind & jag skulle passa i den? ;)
Nej men seriöst, själv älskar jag den, t.o.m bättre än den förra. Visst, man kanske inte vill tävla i en vanlig tjocktröja, men jag tror att outfiten kommer bli precis lika snygg även med en kavaj.

Ibland önskar jag att jag var rik mer än andra dagar, gör om jag var rik skulle jag beställa hem oufiten nu på en gång. Om Vårvind inte passa i den skulle jag hängt den på väggen så att jag kunde ligga i sängen och beskåda den, dag ut och dag in.


Stövelhängare

Måste bara berömma er för att ni besöker! REKORD idag, shit! Ni är guld värda ska ni veta!!

När jag och mamma var i kungsbacka så tog vi ju vägen om börjes också, fick med oss täcket och en stövelhängare där ifrån. Har alltid behövt stövelhängar eller vad det nu heter, den stödjer upp stövlarna iallafall.
I vilket fall så var dom riktigt bra, kan säga att dom behövdes!
Har pioneer och dom är ju så mjuka att dom gärna sjunker ihop, men inte nu! KANON!

Börjes 89 :- har jag för mig.

Mina rena stövlar, haha! Kan behöva putsas men dom har inte ens varit i stallet sedan skadan, hehe..


Underbara ni!♥

Asså SHIT!
Statistiken ögar något enormt hela tiden, NI BESÖKARE ÄR BÄST!
Vi började för ungefär 3 dagar sedan och idag är statistiken redan uppe vid 62 besökare?
Jag hoppas innerligt att ni alla bestämmer er för att stanna, för utan er är bloggen inte värd att lägga tid på,
ni gör hela bloggen.

Och om ni undrar något så är det bara att kommentera så svarar vi, ni behöver inte vara blyga. :D

Här är i alla fall Vårvinds outfit under gårdagen eftersom att ni inte fick se den då.Ursäkta bildkvalitéen, det han ju bli mörkt somsagt..

Outfit á la Vårvind 8/1
schabrak: Schockemöhle
Benskydd fram: Showmaster
Benskydd bak: Ingen aning
Ridtäcke: Rosso
Träns: Lamerix eller något var det >.<
Sadel: En mega gammal stübben
Pannband: Hööks


Våra hästar.

Hästar, när människor tänker på hästar tänker de på den dåliga lukten, på bajset man varje dag måste ta bort. De tänker på alla timmar vi tvingas vara ute, i snöstorm, i pissregn eller i storm. För väldigt många låter detta inte alls värt någonting, enligt väldigt många människor är inte detta värt 3000 kr i månaden. Men missar dom inte allt det underbara? Allt det possitiva med att ha häst, all lycka vi hästmänniskor får? Tänker de inte på att man får en bästa vän som aldrig lämnar din sida, trots att du ibland sviker?

Våra hästar lever i stort sätt för & efter oss. Utan oss skulle de inte klara sig länge alls innan dem blir magra och ögonen matta och sorgsna. (i fångenskap.) Våra hästar behöver oss till 110%, det har en tillit till oss människor som vi inte ens är värda, inte alltid, de ger oss hela tiden nya chanser, trots att vi begår misstag som gör att vi inte ens är värda det. Och även om alla andra hatar, så står våra hästar kvar vid vår sida. De finns där, de lyssnar alltid på vad du har att säga, de väljar att följa dig, trots att de väger ca 500 kg mer. Dom kan döda dig på 2 sekunder, ändå väljer dom att inte göra det. Vi utsätter våra hästar för slag, spö & Sporrar, men har våra hästar någon gång lämnat vår sida? 

Men uppskattar vi alltid våra hästar på det sättet vi bör göra? Det tycker jag inte. Det finns så otroligt många människor som inte ser sin häst som sin vän, de ser sin häst som en tävlingsmaskin. Någon som kan vinna rosetter åt dig, för desstu fler rosetter du har desstu bättre och grymmare är du? Eller är det verkligen så? Vi ryttare är ingenting utan våra hästar, utan den underbara hästen/ponnyn du sitter på skulle du aldrig ha dem rosetterna du har! Utan din häst skulle du inte vara så bra som du idag är. Utan hästens underbara tålamod, trots att du dunsat ner i sadeln och ryckt hästen i munnen så är den fortfarande villig att hjälpa dig och lära dig. Säger inte detta ganska mycket om våra djur? Berättar inte detta ganska mycket om vilka underbara varelser vi håller på med? Hur sjukt mycket vi är skyldiga dom? Enligt min mening bör inte detta betalas tillbaks genom spö & sporrar, eller att man skyller på hästen varje gång någonting går dåligt?

Vi borde börja tänka på våra misstag, för kanske är det så att ingenting är våra hästars fel trots att vi tror det? Vi borde kanske tänka på våra underbara vänner som står i stallet och väntar på oss. Vi borde tänka på våra underbara trogna djur som gör allt för oss, dem hoppar meter höga hinder, för att vi ber om det, dem ger sig ut i spöregn för att vi ber om det, dom lyder våra tygeltag, våra skänklar, våra röster för att vi ber om det. Dem som inte har häst vet inte vad dem missar, visst innehåller hästlivet mycket bajs & slit, men tittar man tillbaka är det värt det, till 110%. Vi får ett band med våra hästar som inte någon utav de människorna har en aning om, dem kommer aldrig få känna den underbara känslan som vi känner, de kommer aldrig å en sådan trogen vän som vi har, så ja, det är värt det!

old times ~ 2

Det var ridlägret år 2008. Har varit på ranchens 4 gånger, 06, 07, 08 & 09.
08 och 09 slår allt men jag väljer 08 för ah, det var bäst.

Hade Golden och alla kom i samma grupp har jag för mig och åh, vi hade så fruktansvärt kul.

Kommer ihåg, det var typ sista dagen. Jag och Lollo gick efter en tjej som hette Hanna upp i skogen för lollo skulle säga till henne att hjälpa till att städa. Så typ svara hon oss inte utan bara fortsatte gå och plocka sitt jävla gräs?! Så helt plötsligt får hon världens utbrott och typ slänger gräser och börja skrika efter oss och springa efter oss. Asså vi blev så jävla rädda och börja typ kuta som fan tillbaka med henne efter oss, hon kasta sten efter oss också. Jag ba: JOANNAAA!! Så typ springer vi tillbak till stallet så kommer Joanna, Rudén, Julia och alla dom typ springandes och ah, vi bah, hjälp.
Fast såhär efter är det ju väldigt kul att skratta åt, HAHA!! Hon hade seriöst aggressionsproblem!

Har verkligen oförglömliga minnen från Ranchens ridläger :)

Här är ett gäng bilder :)/Sofia


Vårvind 8/1 2012

Jag har inte kunnat ha datan fören nu så hoppas att ni inte dödar mig för dåligt uppdatering..


Jag har tagit bilder idag, outit bild bla. men jag är så fruktansvärt trött att jag inte orkar ladda över dom nu, så ni får helt enkelt se dom i morgon.

Idag "hoppade" jag med vårvind, ungefär 40 cm så vet inte om man ska kalla det hoppning precis. Hon var helt grymt pigg trots att hon samtidigt tyckte det var lite "läskigt" eftersom att hon inte hoppat på måååånga år. I början tyckte hon inte om det alls, hon var jätte osäker och tyckte inte alls det var skoj. Men jag fortsatte hoppa, men var väldigt noga med mycket eftergift och sedan massor av klappar och beröm. Haha, då började hon förstå det roliga med hoppningen och hon rusa som en dåre och skulle hoppa precis allt som kom i hennes åsyn, jag som är hopprädd, hehe..

Det var i alla fall riktigt kul, trots att jag var lite smårädd i räserfarten, efter ett tag kunde hon varken trava eller skritta. Fina Vårvind, jag får verkligen ta upp hoppningen oftare.

det blev tyvärr ingen videoblogg då det kan bli mörkt innan jag kom iväg.. Känns riktigt surt för jag hade tänkt filma hoppningen också, men så gick det ju med det. Jag ska fixa en snart, jag lovar!
kaos

Alltså nu blev jag sur, mina planer om allting bara rasade. Jag orkar inte med detta!!!

Michaela (min tränare) åker ju till thailand vecka 6 tror jag det är och kommer hem vecka 10 tror jag...
Jag behöver ju henne när jag ska träna, jag kan verkligen inte hoppa själv, det går aldrig bra om jag ska säga så.

Jag kommer typ få åka iväg på clear rounder istället för att hoppträna hemma, haha...


det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss ♥

/Sofia

8 Januari 2012

Idag reda Michaela Camaro. Det såg riktigt bra ut och det gick även bra. Det såg riktigt fint ut!
Hon gjorde faktiskt galoppombyten med honom, han verkar tycka det är väldigt kul för han såg ut att bli väldigt pigg och så la han till ett litet bakut spark, haha.
Men som Michaela sa "det är inga dressyrbyten men dom duger på en galopp bana".

Sen så provade vi täcket som vi köpte igår, det låg super och kommer inte glida bak alls som det andra vintertäcket gör.
Detta är 300 g och från märket Bucas, riktigt fint!

En mobilbild som jag tog eftersom jag glömde kameran, därför inte bra../Sofia

Tävlingar Våren 2012

Kommer skriva om hur jag tycker och tänker om hur min och Camaros tävlingsäsong ska se ut nu våren 2012.

Jag hoppas, verkligen hoppas att jag får komma igång och rida senast vecka 7.
Jag kommer få gå utan min "ställning" vecka 5 för då ska min fraktur i ryggen vara läkt men sen måste jag stärka ryggen och allt. Men en mardröm är att doktorn säger att jag inte får börja rida förrens vecka 8-9 typ. Inte för att jag tror att det kommer bli så men dom vill ju typ alltid vara på den säkra sidan.

Whatever, skit samma. Vi säger att jag får börja rida vecka 7. Då ska jag och Camaro försöka komma tillbaka så fort som möjligt, alltså han har ju knappt tappat några muskler alls. Tjockat på sig lite men det är inte hela världen. Så helst vill jag kunna starta vecka 10-11, dock tror jag inte det kommer gå så kanske 12?
Det kommer jag ta som det kommer eftersom jag har ingen aning om hur det blir än så länge! Får se när vi kommer det och när jag har vart hos doktorn och allt sånt :)Vi kommer starta upp tävlingarna med att hoppa LD & LC, kanske åka på någon clear round för att komma in i det igen.
Få felfria rundor först och främst, det är det viktiga. Att komma runt banan utan några fel.
Vägringar finns på på den höjden, om man inte kommer helt fel då, hehe.
Rivningar har jag alltid tyckt varit okej liksom. Inte riva hela banan såklart, haha men ni fattar.Om det nu blir så att vi ligger stadigt på denhär nivån kommer jag satsa i LC och förhoppningsvis kommer jag kunnda hoppa LB vilket jag verkligen hoppas.
I LBn så kommer all fokus bara ligga på att komma runt banan utan några vägringar och utan osäkerhet.Det är väl lite så jag tänker, och att han ska tycka det är kul. Kommer inte satsa förrens han känns säker i själva klassen liksom.
Okej , inte för att han är osäker på 70 cm, HAHA. Men ah you get it!

/Sofia

Hoppoutfit


Enligt mig är detta en riktigtsnygg och stilren hoppoutfit som jag själv inte skulle tacka nej till. Tänk oufiten tillsammans med ett par vita pikeur ridbyxor och en blå kingsland tröja, mums! Om jag tävlade hoppning lokalt skulle jag absolut försökt spara till den, den är färgglad och man lär synas. Dock skulle tränset varit i svart men hittade ingen bild på det så detta fick duga.Underbara besökare.

Tycker bara ni besökare borde få se hur UNDEBARA ni är!
Ni gör det kul att blogga, ni är helt enkelt bäst!Jag ska även fixa en videoblogg idag när jag rider, dock kommer senare idag.


Mina mål 2012

Mina mål:
- Bli starkare i vänstervarvet.
- Om någonting går dåligt ska jag inte bara ge upp för att det är svårt, Jag ska fortsätta försöka för att bli ännu bättre.
- Få betyg som jag är stolt över!

Vårvinds mål:
- Få mycket mer muskler.
- Börja arbeta bakifrån istället för att gå på "bogarna"
- Inte springa iväg när det blir jobbigt.

Våra mål:
- Lära känna varandra ännu bättre inom ridningen.
- På bättre tillit för vanandra våga lite på att vi kan.
- Börja träna för Maria ( en tränare) minst varannan vecka.You can hate but never break me, this is what i'm made of.

2012 är här och jag är taggad och redo för nya utmaninger, och framför allt nå, eller åtminstonde försöka nå mina mål. 2012 ska bli mitt och Vårvinds år, Slponny's år. Detta året ska bli bäst. Om 11 dagar är jag 16 år, och 2012 kommer innehålla förändringar, framför allt börja gymnasiet. Som sagt, jag är taggad - 2012 ska rubba allt, I'm so on this game.Schockemöhle schabrak

Schockemöhle är nog märket som gör bland dom snyggaste dressyr schabraken (enligt min åsikt)
Det är BR och Schockemöhle som är mitt favomärke inom dressyren då.

Iallafall så skulle jag mer än gärna köpa dessa tre schabraken till min samling, jag har faktiskt inget schockemöhle schabrak. Det röda är nog min favorit, eller nä alla är lika fina. in love./Sofia

Underbara Puff Sommaren 2010.

Jag tror att de flesta som läser denna blogg vet vem Wincent är?
Den lilla D ponnyn jag red förut som jag hade i tre år?

Jag hittade i alla fall några gamla bilder på honom här om dagen och tänkte att ni skulle få se våran utveckling i bild.


April 2010. (Minns att jag var ruskigt näjd med bilden men ser jag den i nuläget ser det inte alls bra ut.. )

Sommaren 2010. (var sjukt nöjd äver dessa bilder med, trots att han inte har någon energi alls i bakbenen.)
Februari 2011 började jag äntligen få "kontrol" över bakdelen och han började i stället trampa under sig och "gå på bakbena" istället för att gå på bogarna. Han var något enormt fin, och det var här vi verkligen lärde känna varandra till 110%. Älskade underbara Wincent, fyf*an vad jag saknar vår tid..

/ Lisa

B L O G L O V I N

Glöm inte att följa bloggen via bloglovin, antingen på "knappen" under här eller den i menyn där det står följ bloggen via bloglovin för ser som inte visste detta! :D
bloglovinbloglovinbloglovin

When we stand together ♥

Det finns ingen häst i världen som är så bra som Vårvind..

Je t'aime

 

/lisssa


old times ~ 1

Detta var väl då jag började rida på ridskolan, eller minns inte riktigt men jag red ju med ledare iallafall. Herregud, kolla mina ben, når typ inte ens under sadeln...

Detta va Yster jag red på, Yster är väl lika hög som Camaro. H E R R E G U D


Kan verkligen inte sluta skratta åt denna bilden!!!

/Sofia

I huvudet på Lisa, Parya, Vårvind & Smilla.
Haha, jag vet att ni alla älskar hitta nemo...

/ Lisa

Redigering

Gjorde en redigering på en poträtt bild av Camaro. Har alltid stört mig på den dära tråden som kör över hans mule så bestämde mig för att fixa till den.
Föredrar faktiskt den redigerade, haha.

Som ni ser ändrade jag inte ljuset speciellt mycket, och det var för att då blev bilden otroligt orange vilket såg väldigt ful ut så jag behöll den lite mattare färgen då den blev finare att titta på då :)

tror detta var sommaren 2010, första sommaren jag hade lillkillen ♥


/Sofia


Dagens shopping

Idag åkte jag och mamma till svensk ridport, hade ju 1400 kr i presentkort. Provade först röda ridbyxor men det var massa vel där för jag visste inte riktigt om jag ville ha oskodda eller skodda ridbyxor men bestämde mig sedan att jag ville ha oskodda.
Dock föll inge röda brallor mig i smaken men det slutade med att jag köpte ett par bruna istället.
Sen hade jag 600 över så då köpte jag ett schabrak också x_x

Sen åkte vi till börjes, fick med oss ett vintertäcke som vi ska prova och stövelhängare också :)


HV polo schabrak Whitaker ridbyxorBucas Vinter täcke - ska prova det imorgon på honom och hoppas att det ligger kanon :)

/Sofia

saknar hästryggen

Ni anar inte hur mycket jag saknar att rida. Vill bara hoppa upp på Camaros rygg och galoppera iväg, haha kanske inte riktigt..
Det jag kommer vara rädd för är väl att det händer samma grej. Alltså att jag flyger av ännu en gång och skadar ryggen...

Han är ju bockig av sig och just nu är Camaro så otroligt stark i sig själv och kroppen, även i huvudet. Han liksom har sån jävla kraft när han bockar, helt sjukt.
Får väl bara hoppas på det bästa när jag flyger av för jag vet att jag kommer flyga igen, haha.

Något jag inte heller vill ska hända är att jag blir rädd för att ramla av, alltså att jag mesar till mig. Jag orkar inte med mig själv om jag ska vara rädd för att ramla av.
Får väl kasta mig själv av några gånger så jag fattar att jag inte kommer dö, hehe...

Nä men jag kommer ta det som det kommer, alltså blir jag rädd för att ramla av kommer jag göra något åt det helt enkelt.


/Sofia

tips

Måste tipsa om en bra sida för er som kanske vill ut och hoppa lite clearrounder/pay and jump.
Man söker efter vilka distrikts man vill tävla i och så kommer alla pay and jumps upp och man väljer den som verkar passande.
En bra sida som jag och Camaro kanske komma starta upp med. Bara ut och hoppa en clear round eller något sånt!

Sidan ---> http://payandride.se/Kommer ihåg min och Camaros första clear round eller pay and jump (vad man nu väljer att kalla det :p).
Var på styrets gård, min första "tävling" med Camaro.
Hoppade först 30 cm (haha). Fick faktiskt ett stopp på ett hinder, dock var det för att vi typ kom i aslångsam trav på det för vi kunde inte hålla galoppen...
Men jag var såklart jättenöjd.
Sen valde jag då att hoppa en till 30 cm klass. Då fick vi en clear round, woho! Då var jag stolt ;)

/Sofia

Vårvinds muskulatur.

När jag började rida Vårvind hade hon somsagt inte en enda muskel. Dock blev inte Vårvind bara omusklad utan hon blev även smal, trots att det var sommar och det fanns mängder med gräs. Trots gräset behövde Vårvind stödmatas med 6 kilo hö varje dag, under sommartid.

Pga. "sjukdomen" kunde vi inte rida på normalt, vi fick börja med att skritta ca 40 minuter och några få meter trav. Hennes kondition var så dålig att bara denna lilla skrittur gjorde henne svettig och hon blev snabbt trött och andfådd. Hon var hysteriskt pigg och drog iväg lite här och var (vilket var anledningen till varför jag inte ville fortsätta rida henne till en början.) Eftersom att vi red sådana lätta pass förväntade jag mig inte att se någon förändring inom muskulaturen, så jag reagerade inte på att kroppen inte förändrades, utan jag trodde det var "så det var".Efter ett tag fick jag börja trava normalt och istället galoppera några få meter, precis så som med traven innan. Jag började rida lite hårdare, bland annat klättra och i paddocken. Även om vi fortfarande inte red ett "normal hårt" pass få började jag bli fundersam över varför hon inte musklade sig åtminstone något. Jag visste själv att det inte alls gick bra i paddocken, men eftersom att vi ändå red ut mycket och klättrade så blev jag fundersam och tyckte det var konstigt.Vi fortsatte trots mina och Vårvinds ägares funderingar som vanligt även fast musulaturen inte ändrades alls. Vi kunde nu rida precis så mycket och länge som man normalt gör och vi kunde även nu galoppera på normalt. Vi utvecklades något enormt i paddocken och fortsatte med våran klättring, men nu även i galopp. Trots att jag försökte, kämpade och slet så såg hon fortfarande ut så som hon gjort när jag började. Det enda som ändrades var hennes kondition som hela tiden förbättrades. Vi började då inse att något var fel, att så här ska det inte vara.Vårvind ägare började nu titta upp det hela och det visade sig att hon antingen fick för mycket proteiner eller för lite. Detta gjorde att hon inte kunde omvandla maten på det sätt en häst normalt bör göra och detta ledde till att hon inte kunde bygga några muskler. Vi försökte då hitta en balans med precis den mängd proteiner vilket var mycket lättare sagt än gjort. Blev en massa velande med maten hit och dit tills vi hittade den korrekta balansen. Musklerna kom i princip med en gång och man såg gennast en ganska stor skillnad, trots att hon inte alls hade så många muskler som en häst normalt bör ha.Och här är vi idag, vi kämpar fortfarande, och hon är inte så musklad som hon bör vara än. Men vi ger inte upp, någon dag kommer vi vara i topp, det får ta den tiden det vill. Underbara Vårvind.haha, hoppas ni orkade läsa..
/ Lisa

Göteborg horseshow 2012

Här är lite utav det som jag kommer kolla/leta efter på horseshow 2012. Nu kommer jag säkert inte köpa alla dessa schabrak då dom är såppas dyra och jag kommer inte ha så mycket pengar med mig...
Men köper det som jag faller för så får jag se om mamma kan köpa något ;)
Eller så blir det att mamma köper något till mig, om hon är snäll..

1. Ett tävlingsset eller schabrak.
Gärna Anna Scarpati men det är så galet dyrt och har nog inte lust att köpa ett schabrak för 700 kr. Så blir nog något annat men snyggt ska det vara iallafall, gärna luva också.

2. Turkost schabrak
Märke spelar ingen roll, bara det är blått/turkost

3. Mias paddar

4. Ett schabrak och gärna benlindor från BR.
Färg spelar inte heller så stor roll, kommer köpa det som jag tycket är snyggt!

Sen kommer jag leta efter ett billigt hackamore och gärna ett treadstone träns.
Herregud, kommer aldrig ha råd med allt, haha :( Fast det kommer bli att jag typ kommer hem med.. ett pannband :(

/Sofia

Fredagen 6 januari 2012

Känns som att jag har varit i stallet i en evighet,  trots kylan som ligger på här i tulebo. Var i stallet redan vi halv 1 och inte hemma fören 5. Idag var det tänkt att det skulle bli ett dressyrpass, dock var paddocken stenhård så vi bestämde oss för att rida i sommarhagen i stället. Hästarna var något pigga och tyckte inte alls att man skulle rida dressyr när man kunde galoppera, så ridpasset blev inte så seriöst som jag egentligen hade planerat, dock var det riktigt kul att galoppera på lite, riktigt härligt! Skrittade även ut i ca 40 minuter så ridpasset blev ungefär 1 timma och 20 minuter, men det gillar båda jag, Parya, Smilla och Vårvind. Riktigt härlig stalldag.

Tog även lite bilder underdagen, dock tagna med min lilla kamera, därav kvalitén.


Parya och Smilla


Dagens outfit a ´la Vårvind.

Schabrak: BR
Benlindor: BR
Paddar: Tror dom är från något random place.
Träns: inte helt säker faktiskt, tror det är Globus. (dock är det väldigt gammalt.)
Pannband: Hööks. (Nytt ska ju införskaffas på horseshow då detta börjar tappa stenar.)
Sadel: Appaloosa någonting.
Täcke: Vet inte.

/ Lisa

Favoritbilden

Denna bilden har ni nog sätt förut, har använt den väldigt mycket. Camaro är så fruktansvärt fin på den.
Förlåt att den dyker upp så ofta men jag kan helt ärligt stirra mig blind på den.
Bara att tacka Anna Lindberg som tagit bilden ------> http://macroo.blogg.se/

/Sofia

Horseshow 2011

Gbg horseshow närmar sig med storm och jag är precis lika taggad som vanligt!
Har funderat en massa om vad jag ska köpa, jag har velat fram och tillbaka en massa, men tror dock detta blir det slutliga resultatet.. fall jag inte ändrar mig igen.


Paddar från schockemöhle.                Creme färgat schockemähle schabrak.Silvrigt 2 delat bling bling pannband.                        Cremefärgade benlindor.

/ Lisa

Sofia och Camaro

Jag kör som Lisa då, ifall det kommit eller kommer någon ny läsare lixom.

Jag heter Sofia och är 14 år. Har ridit sen jag var 5? 6? (don't remember).. Whatever, har ridit ett tag iallafall och som många andra började det på ridskola.
Det rullade på, hade lite olika medryttarpollar genom tiderna och även halvfoderhästar.

Jag är väl mest i stallet och med kompisar. Älskar att shoppa, både till mig och hästen, dock så hatar jag att se mina pengar försvinna, haha..

I vilket fall så älskar jag att vara oseriös, alltså skämta och inte ta allting så seriöst hela tiden.
Fast jag skämtar inte så mycket här, mer på min andra blogg..

denna bilden är egentligen så jävla ful, ahahha.


Sen så har jag min lilla ponny då, Camaro heter han. Han är en liten C-ponny som är 7 år, världens goaste.
Gillar att busa och ja, vara allmänt knas.

Med honom så började det med att jag och min mamma letade foderpolle till mig, vi ville inte köpa en i början. Så ägarna tog kontakt med oss och vi var liksom väldigt orutinerade med att leta häst och så men vi åkte iallafall upp och provred honom. Han var 5 då.
Det gick väl bra, alltså vi var ju inget toppekipage precis och jag tyckte verkligen att jag red dåligt. Camaro kunde inte så mycket, väldigt grön var han (inte konstigt då han var så ung!). Hade inte ens hoppat under ryttare och kunde väl mest springa runt lite och så. Men han var verkligen helt över gullig och ägarna var jättegoa och så! Så jag ville ha honom och vi bestämde det på plats, haha. Ingen tänketid här inte.
Nämen ja, ägarna skulle fixa besiktning och så-
Glada som vi var åkte vi hem och dagen jag fick höra att han gått igenom var typ bästa dagen i mitt liv, haha.
Om jag bara visste vad vi skulle gå igenom.

Sen började allt, orkar inte dra det nu men det gick både upp och ner. Vi hade väldigt mycket motgångar och jag vet inte hur många gånger jag kände att jag inte klarade av att ha en såpass ung grön ponny.
Men vi kämpade på och resultaten kom!

Jag och Camaro tävlar både dressyr och hoppning. Dressyren är mer på sidan av. Hoppningen satsar vi dock på, har tyvärr inga reslutat att skryta med, haha. men det kommer! Mest felfria rundor och så vilket jag såklart är supernöjd med. Han är så duktig sååå <3Lisa S och Vårvind

Nu har jag och Sofia äntligen tagit beslutet att starta om på nytt, och denna gången ska vi köra på!
Så nu längre kommer det inte finnas några anledningar till varför vi inte bloggar, utan nu, eller i alla fal jag, har jag bestämt att göra tidsinställda inlägg så att jag slipper uppdatera hela tiden.

Här kommer en presentation om mig och Vårvind för er som är nya här på bloggen.

Jag heter Lisa Starck och är född 19 januari 1996. Jag var redan som liten väldigt intresserad utav djur, och då var det inte hästar speciellt, utan jag älskade allt ifrån lejon till hundar. Jag dyrkade djur och det var i princip det enda jag lekte med. Redan som liten insåg jag att jag ville rädda folk, djur och hade då beslutat att jag skulle bli veterinär. Att bli veterinär kommer nog alltid vara drömmen, men när jag blev äldre insåg jag arbetet bakom det hela och tappade därför intresset för det. Efter det ville jag bli allt ifrån Psykolog till advokat men har nu bestämt mig för att läsa till ambulanssjukvådare. Jag vet faktiskt inte hur länge jag har hållit på med hästar, men åren har blivit många och jag tror det är runt 8-9 år nu. Innan jag började rida privat på medryttar hästar red jag på ridskola ganska länge där favortiponnyn Hubert stod. Efter ett tag tyckte jag att jag inte utvecklades mer och började då rida Wincent, en gullig D ponny som lärt mig mängder. Efter att ha vuxit ur honom också rider jag just nu en stor häst vid namn Vårvind.
Vårvind är ett svenskt halvblod sto född år 1992. Tidigare i sitt liv var Vårvind en mycket fin dressyrhäst och tävlade effektivt på ganska hög nivå. Hon kan därför rörelserna upp till Grand prix, tex. piaff och passage. Nu är hon ganska gammal och tävlar därför inte dressyr på det sätt hon tidigare gjort, dock är hon är helt underbar läromästare som lär mig mängder varje dag. Vårvind är en ganska tillbakadragen häst, eller det är så jag tror att de som inte känner henne uppfattar henne. Efter att tidigare varit jätte osäker, inte alls vågat släppa in mig eller våga visa någon tillit har hon nu äntligen vågat börja släppa in mig. I vårvinds närhet får det inte finnas någon stress, det får ta den tiden det tar, någon dag kommer vi vara oslagbara. Innan jag började rida henne drabbades hon utav magkatarr. Under den tiden hon var sjuk tappade hon allt, det fanns inte en enda muskel kvar på kroppen och vi har därför fått börja om från 0. Efter en massa strul med foder och mängden proteiner har vi nu lyckats hitta en balans som funkar super. Musklerna börjar äntligen komma i kapp oss och vi fortsätter hela tiden att utvecklas. Underbara Vårvind.
<---Vårvind När jag började rida henne, 27 Juli 2011 --->

Vi kör igen..

Japp, vi börjar blogga här igen, haha. Helt ny design osv. Vet inte ens om Lisa gillar den, haha. Säg till om du inte gillar den Lisa!
-
Behöver lite hjälp med en grej om det är någon som vet hur man gör. När man skriver långa rubriker så lägger sig rubriken på själva innehållet. Någon som vet hur man får bort det så att innehållet i inlägget hoppar ner automatiskt?
såhär blir det...


RSS 2.0